saykar kumlama türkçe English
anasayfa logo
ANASAYFA
ÜRÜNLER
firma logo
FİRMAMIZ
HAKKINDA
referanslar logo
BAZI
REFERANSLAR
iletisim logo
ULAŞIM
İLETİŞİM
iletisim logo
MAKINA
VİDEOLARI
Havacılıkta Sulu Kumlama


SULU KUMLAMA BİLGİLERİ - HAVACILIK

Sulu kumlama işlemi, bir malzemenin yüzeyini işlemek için, suyla karışık kumlama granülü süspansiyonunu basınçla kullanan bir yüzey sonlandırma tekniğidir. İlke basittir: Su ile taşınan aşındırıcı veya 'bulamaç', basınçlandırılmış hava ile karıştırılarak, işlem yapılacak malzeme yüzeyine bir nozul vasıtasıyla püskürtülür. İşlemin unsurları, belirli bir etkiye sahip olmak için kir giderme işleminden, ileri yüzey işleme yöntemlerine kadar geniş bir yelpazede değişebilir. Suyun ısıtılması, çeşitli kimyasallar ve çeşitli kumlama granüllerinin eklenmesi temizleme işlemini daha uygun hale getirebilirken; kumlama basıncını arttırmak, alüminyum oksit veya cam küre gibi daha sert kumlama granüllerini dahil etmek, metal yüzeyleri toklaştırarak güçlendirecek veya birleştirme işlemlerine hazırlayacaktır.

***Firmamız Türkiyenin En Çok Tercih Edilen Sulu Kumlama Makinası Üreticisidir ve Makinalarımız CE Belgelidir***

Otomatik Sulu Kumlama Makinası
Sulu Kumlama - Türk Yıldızları



***Havacılık Sulu Kumlama Makinaları Burada, Showroomumuza Uğrayın ve Öyle Karar Verin***

Saykar Telefon
Saykar e-mail


"Saykar Toplam Kumlama Makinası Sayısı 1523"

"Sulu Kumlama Makina Sayısı 157"


? Uçak Bakımında Özel Çözümler: Uçak parçalarının bakımı için özel olarak tasarlanmış Havacılık Sulu Kumlama Makinaları ile çeşitli yüzey işlemlerini hassas olarak yapabilirsiniz.

Sudaki aşındırıcı granüllerin, nozul ve kumlama basınçlarının, su sıcaklığının ve bir dizi diğer faktörün değiştirilebilir ve kontrol edilebilir olması, sulu kumlamayı net avantajlarla çok yönlü bir işleme dönüştürür. Kullanılan kumlama abrasivi türü, bu teknikte büyük bir etkiye sahiptir. Örneğin, alüminyum oksit, bir pürüzlendirme efekti elde etmek ve yüzeyde mat bir görünüm oluşturmak için kullanılır. Boyama, kaplama ve yapıştırma öncesi idealdir. Cam küre ise 'parlatılmış' bir yüzey verir. Plastik abrasiv fırçalama ve temizleme uygulamaları için de kullanılabilir. Boksit, cam, buz ve hatta ceviz kabuğu da dahil olmak üzere, kabul edilebilir birçok kumlama abrasivi vardır. Kumlama granülünün değiştirilmesi, işlemi nispeten basit bir temizlikten, bir yüzey işleme yöntemine değiştirebilir. Su, kuru kumlama işleminin doğasında olan bazı tehlikeleri ortadan kaldırır. Örneğin potansiyel olarak patlayıcı bir karışım olan, kuru kumlama sonucu oluşan toz bulutları ve yüklü parçacıklar. Ayrıca lokalize ısınmayı (sürtünme yoluyla) azaltır, bu da işlemi kompozit gibi hassas alt tabakaların yüzey işlemi için özellikle avantajlı hale getirir. Sulu kumlamanın temel avantajı, elde edilebilir üstün yüzey sonlandırma sunmasıdır: Sulu kumlamanın kayganlaştırıcı etkisi, bulamacın bir bileşen yüzeyinden akmasına olanak tanımakta ve kaplama, boyama veya yapıştırma için daha homojen ve daha iyi hazırlanmış bir yüzey elde edilmesini sağlamaktadır. Sulu kumlamanın ana avantajları yanında diğer avantajlarını da gözden geçirmekte fayda var: * Ana donanımının az yer kaplaması * Parçalarda düşük aşınma * Sarf malzemelerinin düşük bozulumu * Aşındırıcı parçacıkların etkili filtrelenmesi * Ön temizleme gerekmemesi.


Belirtilen parametrelere özellikle dikkat edilmelidir.
* Kumlama Abrasivinin Yapısı - şekil, sertlik ve boyut
* Hava Basıncı - Bulamacın kumlama nozulundan çıkma hızını ve prosesin kinetik enerjisini belirler
* Kimya - Temizleme veya pas önleme için bulamaç solüsyonunun ne kadar alkalin veya asidik olması gerektiği.
* Kullanılan kumlama nozullarının sayısı, ebadı ve açısı
Bu faktörleri değiştirmek sürecin etkisini değiştirir. Bu parametrelerin belirlenmesi ve kontrol edilmesi ile müşteriler, kompozit bir yüzeyin temizlenmesi veya kalıp parçalarının hassas temizleme işlemleri gibi ihtiyaç duydukları işlemleri sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilir. Günümüzün en sofistike sulu kumlama makineleri, abrasiv yoğunluğunu, proses sıcaklığını, katkı maddelerini ve kumlama basınçlarını yakından kontrol etmeyi sağlar. Bu, nispeten kolaylıkla değiştirilebilen, yüzey kalitesi için tutarlı ve tekrarlanabilir yüzey işlemlerini sağlamaktadır.
Saykar'ın sunduğu ürünler, kompakt bir model olan genel maksat SK 1100 Sulu Kumlama Makinesinden, yüksek üretim kapasiteleri ve bileşenleri için büyük çalışma sistemleri ve otomasyon sağlayan projelere kadar geniş bir alternatif sunmaktadır. Büyük, özel üretim sistemler de mevcuttur.

Üretimde otomasyon gün geçtikçe daha yaygın hale geldiğinden, sulu kumlama için de aynı durumun geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Otomatik bir işlemi seçmenin iki temel nedeni vardır. Daha küçük parçalar için hacimle ilgili olarak, birçok ayrı parçayı elle kumlamak inanılmaz pahalıya mal olabilir. Daha büyük parçalar için, otomasyon tutarlılığı garanti eder. Havacılık gibi yüksek düzeyde kurallara bağlanmış sanayilerde, her parçanın kalitesinin aynı olması gerekir. Bu, her bir parçanın aynı şekilde, hiçbir varyasyon olmadan işlem görmesiyle mümkün olabilir. Sulu kumlama uçak tekerleklerinde çatlak tespiti için de kullanılmaktadır. Buna iyi bir örnek olarak, uçak kanatlarının yüzeylerinin, buz çözücü bir kaplamanın yapıştırılmasına, hatasız bir şekilde hazır olmasının sağlanmasını verebiliriz. Otomatik sulu kumlama, yüzeyin tutarlı bir şekilde temizlenmesini sağlar ve her seferinde aynı bağ kalitesini garanti eder. Sağlık ve güvenlik, otomasyona yönelmiştir.

Havacılık endüstrisi, çeşitli yüzey işlemleri için sulu kumlamanın önemli bir kullanıcısıdır. Havacılık endüstrisindeki bütün yüzey işlem uygulamaları sulu kumlama metoduyla başarılabilir. Uçak lastikleri değiştirilirken, tekerlekler olası çatlakların tespiti amacıyla muayene edilir. İlk olarak, yüzey kirleri, sulu kumlama ile temizlenir. Bu işlem kiri giderecek kadar, ancak boya tabakasını etkilemeyecek uygun bir basınçta yapılır. Tekniğin endüstride birçok kullanımı vardır: Boya çıkarma, kompozitlerin hazırlanması ve yağdan arındırma işlemi gibi. Ancak bugüne kadarki en sağlam kullanım örneği, malzemeyi küresel abrasivle kumlayıp, sertleştirerek güçlendirmektir. Sertleştirme türbin bıçakları gibi kritik parçaların yüzeyini forma sokan bir tekniktir. Çatlamaya karşı dirençli hale getirmek için yüzeyi sıkıştırır, servis ömrünü uzatır. Kumlayarak sertleştirme, geleneksel olarak kuru kumlama ile gerçekleştirilebilir, zira daha fazla kuvvetle yüzeye çarpar. Ancak havacılık sulu kumlama gün geçtikçe daha yaygın hale geliyor: Çok daha pürüzsüz bir yüzey üretiyor ve yüzey kontaminasyonu yaratma olasılığı oldukça düşük. Dünya genelinde havacılık sektörü üreticileri, bu nedenlerle sulu kumlamayla sertleştirme işlemini kullanmaya başlamıştır. Sonuç olarak, bu çok yönlülük, sulu kumlamaya havacılık endüstrisinde giderek artan bir önem kazandırmaktadır.

Saykar, Havacılık Sulu Kumlama Makinaları yanında, Kalıp Sulu Kumlama Makinası, Otomotiv Sulu Kumlama Makinası, Silah Sulu Kumlama Makinası, Kompozit Malzeme Sulu Kumlama Makinası, Kesici Takım Sulu Kumlama Makinesi, Tel Kablo Sulu Kumlama Makinesi, Nükleer Sulu Kumlama Makinesi, Medikal Sulu Kumlama Makinası gibi sektörün önde gelen firmalarına kaliteli ve güçlü sulu kumlama makinaları üretmektedir.

Saykar Telefon
Saykar e-mail

Sulu Kumlama - Havacılık